Server Pro / MK-IV


Az Intel S1200SP "Silver Pass" kódnevű alaplapok és a legújabb "Skylake" kódnevű szerver processzorok megérkezésével megkezdtük a 4. generációs szervereink szállítását. Az új szerver jobb teljesítményt, több szolgáltatást kínál, és dupla memóriát tud kezelni, mint elődje.


Adatbiztonság

Szervereink első és legfontosabb követelményei, hogy a rajtuk tárolt adatok biztonságban legyenek, ezért minden szervert minimum 3 merevlemezzel szállítunk. A három merevlemezből kettőt úgy állítunk be, hogy a rajtuk szereplő adatok mindig megegyezzenek (RAID1). A maradék egy merevlemez szerepe "hot spare" (tartalék). Egy esetleges merevlemez meghibásodás esetén azon túl, hogy nem veszik el adat és a rendszer működőképes marad, a hibás merevlemez szerepét azonnal átveszi a hot spare lemez. Az újraépítési folyamat (adatok átmásolása a hot spare-re) elkezdődik és a szerver automatikusan - merevlemez mérettől függően - pár óra alatt újra biztonságos állapotba kerül. Így minimális a merevlemez meghibásodásból adódó adatvesztés kockázata és tervezetten lehet a lemez cseréjét indítani.

Azon felül, hogy a RAID1 biztonságos adattárolást kínál, az olvasási műveleteket is képes párhuzamosítani (mindkét merevlemezen ugyanaz az adat tárolódik), így egy-egy fájl beolvasása közel dupla olyan gyors is lehet, mint egy merevlemez maximális olvasási sebessége.


Processzor, memória és merevlemezek

A szervereket a legújabb Skylake szerver processzorokkal (E3-1200 V6) szállítjuk. A Skylake processzorok 14nm-es gyártástechnológiával készülnek, gyorsabbak és hatékonyabbak, mint a 22nm-es gyártástechnológiájú elődjeik.

Szervereink 8-64 GB memóriával és 1-10 TB tárterülettel rendelhetőek.


Menedzselhetőség

A szerver problémáiról, állapotairól (merevlemez meghibásodás, határérték feletti hőmérséklet, kevés szabad tárterület, stb...) email értesítéseket lehet beállítani, így nem szükséges folyamatos felügyelet és megelőzhetőek a nagyobb problémák.

A Remote Management Module segítségével a szerver távolról vezérelhető, így operációs rendszertől független feladatok (BIOS beállítások, újratelepítés, ki/be kapcsolás) is elvégezhetőek.


Intel Server Board S1200SPL specifikáció


Energiafogyasztás, élettartam

A beépítésre kerülő alkatrészek kiemelkedő minőségűek, emellett keveset fogyasztanak, így stabil, kevés üzemeltetést igénylő és sokáig használható rendszert tudunk szállítani.


Adatlap

Alaplap  

Intel Server Board S1200SPL  

Chipset  

Intel C236  

Processzor  

2 x Intel Xeon E3-1200 v6  

Memória  

8/16/32/64 GB DDR4 ECC UDIMM  

Hálózati kártya  

integrált 2 x Intel 1 Gbps  

Tárterület  

1-10 TB tárterület  

SATA  

8 db SATA 6.0, 1 db SATA M.2  

USB  

9 db  

TPM  

v1.2  

Bővíthetőség  

- 2 db PCIe x8 Gen 3
- 1 db PCIe x8 Gen 3
- Connector for Intel I/O Expansion Module x8 Gen 3
- Connector for Intel Integrated RAID Module
- RMM4 support  

Kompatibilitás  

Serial Port  

Grafikus csatlakozók  

VGA, DisplayPort  

Intel Technológiák  

- Intel Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d)
- Intel Node Manager
- Intel Rapid Storage Technology enterprise
- Intel I/O Acceleration Technology
- Intel Remote Management Module Support  

Operációs rendszer  

Windows 2012 R2 / 2016  


A rendszer széleskörű testreszabhatóságot kínál, eltérő processzorral, tárterülettel, memóriával és szolgáltatásokkal rendelhető.

A rendeltetés és a kiszolgálandó funkció(k) ismeretében segítünk megtervezni a leendő szerver erőforrás igényeit


Segítünk

Bármilyen kérdése van, keressen minket az info@damocles.hu címen, segítünk.